BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos üzletember lett a Duna House Csoport igazgatósági tagja

A Duna House cégcsoport, amely vezető szerepet tölt be a hazai ingatlanközvetítői piacon, további fejlesztéseket tervez mind a hazai, mind a nemzetközi porondon.

Ezen stratégiai célok elérését támogatandó a társaság augusztus 1-i hatállyal új, független igazgatósági tag felvétele mellett döntött igazgatóságába. Varga Zoltán a Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatója, a Central Médiacsoport Zrt. vezérigazgatója több sikeres befektetési projektben és nemzetközi cég felépítésében vett részt az elmúlt évtizedben magán és intézményi befektetőként.  A hazai pénzügyi szektorban elismert szakember tőkepiaci és befektetési tapasztalatai révén hatékonyan segítheti a Duna House cégcsoport törekvéseit.

Az 1998-ban alapított Duna House cégcsoport mára vezető szerepet tölt be a hazai ingatlan és pénzügyi termékek közvetítése területén. A cégcsoport legismertebb tevékenysége az ingatlanközvetítés, amelyet immár a csoport két franchise hálózata a Duna House és a Smart Ingatlan hálózata végez. A cégcsoport emellett a lakóingatlan tranzakciókhoz kapcsolódó jelzáloghitel-közvetítési piac jelentős szereplője. Az ingatlan adás-vételhez és bérléshez kapcsolódó további szolgáltatások - biztosításközvetítés, ingatlan értékbecslés és energetikai tanúsítványok készítése - teszi teljesebbé a Duna House magyarországi portfólióját. 2010 őszén nyílt meg a cégcsoport első irodája Csehországban, amely a tervezett nemzetközi terjeszkedés első lépését jelenti. A társaság a cseh piac mellett, más közép-európai országokban is igyekszik piacra lépni a következő években.

A célként kitűzött belföldi fejlesztések és a nemzetközi lépések támogatásához a cégcsoport egy elismert külső szakemberrel, Varga Zoltánnal erősítette meg menedzsmentjét. A cégcsoport igazgatóságának új tagja széleskörű tapasztalatával és tőkepiaci ismereteivel hatékonyan járulhat a társaság céljainak megvalósításához.

Varga Zoltán 1991-től kezdődően, tíz éven keresztül volt a Credit Suisse First Boston vezető munkatársa, 2001-től pedig pénzügyi befektetőként jelent meg több cégben, többek között a nemrég tőzsdére lépett a Wizzair-ben, a BÉT-en jegyzett BIF Zrt. (Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Zrt.-ben) és az Office Depot-ban. Az üzletember a 2004-ben létre hozott Central-Csoport és a Central-Fund alapítója és elnök-vezérigazgatója, a Central Médiacsoport Zrt. vezetője. Guy Dymschiz és a Doron Dymschiz a Duna House Zrt. alapítói kiemelték, hogy az igazgatósági tag felkérésében fontos szerepe volt annak, hogy a Centrál Csoport alapítója a hazai vállalkozásokat érintő bel és külföldi kihívásokat, és a befektetési piac működését is behatóan ismeri, így a DH csoport vezetősége egy rendkívül sokoldalú és tapasztalt taggal bővülhetett.

Varga Zoltán elmondta, amellett hogy az ingatlanpiac a gazdaság egy meghatározó, és jelenleg újra fellendülés előtt álló területe, a dinamikus bővüléshez nagyon fontos a folyamatos cég- és szervezet-fejlesztés és az újabb piacokon való megjelenés is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.