A korábban tervezett időponthoz képest egy héttel később, szeptember 11. és 13. között és új helyszínen, a fővárosi Ötvenhatosok terén rendezik meg a 10. Főzdefesztet és Street Food Marketet a várható esős időjárás miatt.
A 13-i Nemzetközi Félmaraton futóversenyre való tekintettel nem az Olof Palme sétányon, hanem az Ötvenhatosok terének a Hősök tere felé eső végén, közvetlenül az ARC plakátkiállítás mellett rendezik meg a fesztivált.
Az elmúlt években több magyar kolostor és egyház fogott sörkészítésbe, így idén három ilyen új sörmárkát mutat be a fesztivál. A Zirci Ciszterci Apátságban, a kolostor pincéjében épült fel Magyarország első valódi apátsági sörfőzdéje a 18. századi zirci főzde szellemi örököseként. A történelmi környezetbe helyezett modern főzde mai felfogásban főzött sörválaszttékkal mutatkozik be a Főzdefeszten.
A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor háromfajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség pedig újrateremtette a legendás Szt. István Portert, amelyet ismét Kőbányán, a Monyó Sörfőzdében készítenek. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a már megszokott klasszikus felhozatal, valamint számos premier és újdonság is várható a fesztiválon. A 10. Főzdefeszten először külföldi kézműves sörfőzőket is bemutatnak, ugyanis Európa-szerte egyre nagyobb az érdeklődés a budapesti fesztivál iránt.
Nemcsak a sörök, hanem az ételek kínálata is frissül, a bevált slágerek (mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár) mellett új street-food standokat is felállítanak a Street Food Marketen. Az Olof Palme sétány nagy terei és a főutak mellett kisebb sörkerteket is kialakítanak a szervezők. A háromnapos fesztiválon díjakat is átadnak: kiosztják az Év kedvenc söre, az Év sörfőzdéje és az Év legjobb sörcímkéje díjat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.