BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most az oktatásba fektetett az Opel

Felavatták az Opel új tudásközpontját Szentgotthárdon. A beruházási összegből 700 ezer eurót az oktatóközpont épületének kialakítására, egymillió eurót pedig eszközbeszerzésre fordítottak. A beruházáshoz a magyar kormány 150 millió forint támogatást nyújtott. Az Opel oktatóközpontja összesen közel száz diák egyidejű szakmai felkészítését tudja biztosítani. Ezenfelül évente további száz, a duális képzésben részt vevő diák a szentgotthárdi központban fog bizonyos részképzéseken részt venni.

A tanműhelyeket automatikai technikusi, gépi forgácsoló és villanyszerelő-szakmák oktatásához alakították ki az új oktatóközpontban. Ugyanitt hozták létre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés gyakorlati oktatóbázisát is, ahol a hallgatók elsajátíthatják a mérnöki ismereteket. (Nyolcvan hallgatóval indult el a duális gépészmérnökképzés a Nyugat-magyarországi Egyetemen. A diákok a tanulmányi idejük felét nagyvállalatoknál töltik. A szombathelyi képzésbe eddig a BPW-Hungária, a Delphi az Epcos, az IMS Connector Systems, az iQor, a LuK Savaria, az Opel, a Roto Elzett és az Uniriv kapcsolódott be.) Az új központ révén a szentgotthárdi üzem a motorgyártás szempontjából úgynevezett kompetencia-központtá válhat.

„A tudásközpont hozzájárul ahhoz, hogy magasan képzett munkaerő-utánpótlása legyen az Opel Szentgotthárdnak, illetve szélesebb értelemben az egész magyar autóiparnak” – mondta Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke. Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója pedig kulcsfontosságúnak tartja, hogy a fiatalok képzése mellett segítsék a munkahelyi elhelyezkedésüket is. „Magyarország továbbra is az európai autógyártás zászlóshajója kíván maradni, ehhez azonban nemcsak az infrastruktúra fejlesztésére van szükség, érdemes beruházni a szakképzésbe is, hiszen a fejlődéshez a vállalatoknak folyamatosan jól képzett szakemberekre van szüksége” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.