BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadás az Apple ellen

Az Apple számos fertőzött alkalmazást visszavon az App Store-ból, leginkább kínai felhasználók iPhone-jain és iPad-jein lehetnek rossz alkalmazások.

Az Apple számos alkalmazást visszavon az App Store-ból, amelyeket megfertőzött az XcodeGhost elnevezésű kártevő. Az iPhones-os és iPad-es fertőzött alkalmazásokkal leginkább kínai felhasználók találkoztak.

A támadás azért különösen súlyos, mert az Apple szigorú ellenőrző rendszerén évek óta mindössze öt fertőzött alkalmazás jutott át, most azonban akár 344-ig is felmehet ez a szám.

Christine Monaghan, az Apple szóvivője azt közölte: eltávolították az érintett alkalmazásokat. Az eddigi vizsgálatok alapján nem loptak el adatokat. 

Wee Teck Loo, az Euromonitor International piackutató cég egyik vezetője azt nyilatkozta az esetről a BBC-nek: a hasonló problémák számának növekedésére fel kell készülni, ahogy egyre többen vesznek okostelefont a fejlődő országokban is. A távol-keleten szerinte azért különösen nagy a veszély, mert a ott a fogyasztók még kevésbé érzékenyek az adatvédelemre, mint az európaiak vagy az amerikaiak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.