BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félt a lezuhant orosz repülő másodpilótája az indulás előtt

Egyiptomban és Oroszországban is tagadják, hogy terrortámadás lett volna az orosz utasszállító lezuhanásának oka.

Az egyiptomi és az orosz kormány is tagadja, hogy terrortámadás miatt zuhant volna le tegnap egy orosz utasszállító repülő a Sinai-félsziget felett. Az egyiptomi miniszterelnök azt közölte: a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a 224 halottat követelő tragédia oka technikai hiba volt.

Az Iszlám Állam állítja: ők felelősek a gép lezuhanásáért.

A gép fekete dobozát már megtalálták és elküldték elemzésre. Hosszam Kamal, Egyiptom repülési ügyekért felelős minisztere azt nyilatkozta: nem volt semmilyen jele annak, hogy bármi probléma lett volna a gépen - korábban arról szólt néhány tudósítás, hogy a pilóta kényszerleszállásra kért engedélyt. Az orosz állami tévé pedig megszólaltatta a gép másodpilótájának özvegyét, aki azt mondta: a férje már gyakran panaszkodott a gép rossz műszaki állapotára.

Az Emirates, az Air France és a Lufthansa is úgy döntött, hogy járatai kikerülik a Sínai félszigetet, amíg nem bizonyosodik be, hogy valóban nem terrortámadás miatt zuhant le a gép.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.