BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmilliárdos átalakítás a Magyar Közútnál

Több mint kétmilliárd forintból alakította át vállalatirányítási rendszerét a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: az Integrált úthálózat-üzemeltetés megvalósítás (INTUT) projekt teljes értéke bruttó 2,15 milliárd forint volt, amelyből 1,8 milliárd forint európai uniós támogatás.

A projekt 10 hónap előkészítés után 11 hónap alatt készült el. Az új rendszerben már elindult a munkavégzés, januártól pedig már "minden közutas munkavállaló az új vállalatirányítási modellben fogja végezni napi tevékenységét" - fogalmazott közleményében a társaság.

A fejlesztés egyebek között kiterjedt az információszolgáltatásra: gyorsabban és több információhoz juthatnak közlekedők a torlódások, balesetek megelőzése érdekében. Bevezetnek az üzemeltetést közvetlenül támogató két alkalmazást is, amivel több mint 10 korábbi, kisebb, egymástól elszigetelten működő, elavult szakrendszer megszűnik. A fejlesztéssel kevesebb időt kell az adminisztrálásra fordítani, és több idő jut a munkákra és ellenőrzésekre - írták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.