BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóprésben a General Electric

Csak januárban dönt a General Electric (GE) vezetése arról, hogy elköltözteti-e, és ha igen, akkor hová a jelenleg a Connecticut állambeli Fairfieldben lévő székhelyét. A cégnél a szövetségi állam mohósága csapta ki a biztosítékot azzal, hogy a nyáron 1,2 milliárd dollárral megemelte a vállalatok adófizetési terhét. Válaszul a GE közölte, hogy vállalkozóbarát helyre fogja költöztetni 800 dolgozóját, s tárgyalásokat kezdett több állammal és várossal is a letelepedési lehetőségekről.

A listán New York, Boston, Providence és Rhode Island szerepel, noha a Connecticuttal való megegyezést sem zárták ki. Az állam a vállalati szféra felháborodásának csillapítására időközben 350 millió dollárra mérsékelte az adóbefizetési többletigényét. A helyiek esélyeit növeli, hogy elvileg már az év végig döntenie kellett volna a GE-nek a székhely áthelyezéséről. A cégnél folyik a tavaly meghirdetett profiltisztítás, amelynek része volt a Budapest Bank eladása is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.