BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezernél több tablettel támogatja az iskolásokat a Vodafone

A Vodafone Digitális iskola program keretében a távközlési társaság az ország húsz iskolájában 1200 táblagépet oszt szét, és díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet – jelentette be Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke egy mai tájékoztatón. A Vodafone már egy ideje célul tűzte ki – a versenyképesség növelése mellett - az esélyegyenlőség biztosításának elősegítését. A Vodafone Magyarország Alapítvány eddig már 1,2 milliárd forint értékű támogatást nyújtott, főleg az oktatási célok megvalósításához.

A Vodafone Digitális Iskola Program egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán eszközt, de egyben módszertant is ad a diákok és tanáraik kezébe. A digitális írástudás fejlesztése ugyanis kulcsfontosságú a Digitális Magyarország program sikeréhez – mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt években jelentős lépések történtek a hazai digitális oktatás fejlesztése terén, és külön kiemelte a nemrégiben elindult Okosportál működését.

A húsz iskolában mintegy 4700 gyereket és több mint ötszáz pedagógust érint a program –  tette hozzá Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Az eszközök mellett a Vodafone a táblagépek, és a biztonságos internet használat céljából oktatást és végez az érintettek körében.

A csoportmunka-szervezésen alapuló tanítási módszer – amelynek célja, hogy a gyermekek tudásszintje emelkedjen, és folyamatos sikerélményt biztosítson számukra – a Stanford Egyetem fejlesztette ki. A programot, amelyet a Vodafone Magyarország Alapítvány 2010 óta támogat, Magyarországon a hejőkeresztúri iskola adaptálta és vezette be - Kovácsné dr. Nagy Emese, a Komplex Instrukciós Programot Magyarországon bevezető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.