BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Afrikában terjeszkedik a Coca-Cola

A Coca-Cola cég afrikai terjeszkedésének újabb állomásaként mintegy 240 millió dollárért megvásárolta a nigériai Chi gyümölcslégyártó és tejipari vállalat 40 százalékát.

A hétvégén bejelentett megállapodás értelmében az amerikai cég három éven belül a legnagyobb nigériai gyümölcslégyártó 100 százalékos tulajdonosa lesz.

A Coca-Cola 2014-ben jelentette be, hogy 17 milliárd dollárt fektet be Afrikában 2020-ig. Az előző egy évtizedben a cég mintegy 3 milliárd dollár beruházást hajtott végre a kontinensen.

A Coca-Cola részesedése a Közel-Keleten és Afrikában a szénsavas üdítőitalok évi 18,12 milliárd dolláros piacán 45 százalék, ugyanakkor a 8,03 milliárd dolláros gyümölcslépiacon mindössze 3,5 százalék.

Az 1892-ben alapított Coca-Cola a világ legnagyobb alkoholmentes italgyártója. A cég 2014. évi forgalma 46 milliárd dollár volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.