BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vajna állítja: nem beszélte meg Orbánnal a TV2-üzletet

Állami támogatás és a miniszterelnök segítsége nélkül vásárolták meg a TV2-t - nyilatkozta Andy Vajna. Tagadta, hogy az MKB-val tárgyaltak volna a finanszírozásról.

"Több mint 20 éve vannak Magyarországon vállalkozásaim, amelyek mintegy 1000 családnak adnak munkát, a Magyarországon leadózott nyereséget mindig is itthon fektettem be. A TV2 jelenleg az egyik kiemelt projektem, de további terveim is vannak" - nyilatkozta Andy Vajna a Népszabadságnak.

A TV2 megvásárlásához "semmilyen állami támogatást nem kaptunk, a bankok a finanszírozást szigorú feltételekkel és piaci alapon biztosították" - mondta Vajna. Azt tagadta, hogy az állami MKB-val tárgyaltak volna a finanszírozásról.

Arra a kérdésre, hogy megbeszélték-e Orbán Viktorral a tévévásárlás ügyét, azt felelte: "becsüljük, tiszteljük egymást. Nem mondanám, hogy közeli barátok vagyunk. Persze, említettem neki, hogy belevágok ebbe a bizniszbe, de túlzás lenne azt mondani, hogy megbeszéltük.”

Arról, hogy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly is bejelentkezett a tévéért, Vajna annyit mondott: "A tárgyaló partnereim és az ügyvédek egyaránt biztosítottak róla – és a szükséges dokumentumokat is elénk tárták –, hogy engem semmi nem korlátoz a TV2 tulajdonjogának megszerzésében. Nem tudom, hogy ez a cég milyen alapon fogalmazta meg az igényeit."

Vajna szerint "jó pár területen többet lehetne kihozni a televízióból. Kevés volt a műsorokra szánt pénz". Bízik abban, hogy néhány éven belül a csatorna nyereséget is fog termelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.