BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az FBI ellen fordult az Apple

Megtámadja a bírósági döntést az Apple, a többi felhasználó biztonságára hivatkozva nem hajlandóak kiadni a San Bernardino-i merénylő telefonjának adatait az FBI-nak.

Nem hajlandó az Apple kiadni a San Bernardino-i merénylő telefonjának adatait az FBI-nak. A cég megtámadja a bírósági döntést, amely szerint ki kellene szolgáltatnia az adatokat.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója azt írta: a kormány olyan lépésre kérte őket, amely a felhasználóik biztonságát fenyegeti.

2014 szeptembere óta az Apple eszközein tárolt adatokat automatikusan titkosítják. Ha az eszközt lezárják, tíz rosszul beütött kód után minden adatot töröl a rendszer, ha ezt az opciót engedélyezték. Az Apple azt állítja: ilyen esetben a saját munkatársaik sem férnek hozzá az adatokhoz.

Az FBI azt kérte a cégtől: tegyék lehetővé, hogy korlátlan alkalommal próbálkozhassanak a San Bernardino-i lövöldöző kódjával - azt tudják, hogy egy négyjegyű számról van szó, tehát tízezer próbálkozási lehetőségre volna szükségük a tíz helyett. Arra is kérték az Apple-t, hogy tegye lehetővé a kódok gyors kipróbálását, ne egyenként kézzel kelljen beírni az összes lehetséges számkombinációt, amíg el nem jutnak a helyesig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.