BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az igazi rezsicsökkentés: napi négy órát lehetnek csak nyitva a boltok Venezuelában

Naponta négy órát tarthatnak csak nyitva a bevásárlóközpontok Caracasban, hogy elég árama maradhasson az országnak.

Négy órásra csökkentik a caracasi bevásárlóközpontok napi nyitvatartási idejét - jelentette be a venezuelai kormány. A hivatalos indoklás szerint az ország vízerőművei kritikusan alacsony energiaszintet tudnak csak biztosítani, ezért van szükség a rövidített nyitvatartásra.

A Corpoelec, az állami energiacég azt kérte, hogy délután 1 és 3 óra, valamint este 7 és 9 közt ne lehessen semmi se nyitva. A kereskedők szövetsége déli nyitást és este hetes zárást javasolt, de ezt az indítványt végül válaszra sem méltatták.

A kereskedők állítják: a lépés nem csak azért lehet nagyon rossz hatású, mert így pont az ebédidőben nem mehetnek az emberek vásárolni, hanem azért is, mert a gyógyszertárak, szupermarketek, éttermek számára külön gondot fog okozni, hogy naponta kétszer is ki kell kapcsolniuk az áramot. Ráadásul az ország bevásárlóközpontjaiban dolgozók háromnegyede olyan helyen látja el a munkáját, ahol két műszak van, a négyórás nyitvatartás pedig különösen káros lesz ezeknek a cégeknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.