BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szuperkarcsú lehet az iPhone 7

Minden eddiginél vékonyabb lehet az Apple új csúcstelefonja, a kamera átalakításának köszönhetően. A társaság a tavaly bemutatott 3D Touch után sem állt le az irányítás fejlesztésével, elképzelhető, hogy hamarosan meg sem kell érinteni a kijelzőt egyes funkciók aktiválásához.

Komoly változásokat hozhat az új modell az iPhone-ok megjelenésében a legfrissebb beszámolók szerint. Az Apple fejlesztéseiről korábban meglepően pontos előzetes információkat kiadó MacRumours.com arról számolt be, hogy minden idők legkeskenyebb iPhone-ját mutathatja be a cég idén szeptemberben, főként a kamerát érintő változásnak köszönhetően. Az amerikai cég okostelefonjainak dizájnja kapcsán két komolyabb kritikai észrevétel szokott felmerülni. Az egyik a hátlapi kamera kialakítására vonatkozik, ugyanis a jelenlegi formatervezés miatt az jócskán kiugrik a készülék hátoldalából. A beszámolók szerint ezen változtatna az Apple az iPhone 7 esetében, amire a kamerában használt szenzorokat gyártó cégek közelmúltban megvalósult fejlesztései adnak lehetőséget. A hírek szerint átalakíthatják a rádióhullámok jobb vételét lehetővé tévő műanyag sávok elhelyezését is. Ezek a korábbi modellekben a készülék hátoldalán kaptak helyet, megtörve az egységes fémfelületet. A kiszivárgott információk szerint az új modellben is lesz még ilyen csík, azonban azt valószínűleg az eszköz tetején helyezik majd el. Az igazi persze az lenne a rajongók számára, ha teljesen eltűnnének ezek a részek az iPhone-okról. Az Apple a múlt évben egy olyan új fémborításra vonatkozó szabadalmi kérelmet nyújtott be, amely szükségtelenné tenné a műanyag sávok alkalmazását, azonban egyelőre kérdéses, hogy mikor jelenhet meg ez a fejlesztés a cég telefonjaiban.

A dizájnt érintő további változás, hogy az új okosmobilból várhatóan kimarad majd a navigálást segítő Home gomb, és hiába keresik majd a felhasználók a fejhallgatók csatlakoztatására szolgáló nyílást is. Emellett a korábbi beszámolók szerint várhatóan vízálló lesz az ősszel érkező telefon. Az Apple hagyományosan szeptemberben mutatja be csúcskategóriás okostelefonjait, így várhatóan az iPhone 7-ről is csak akkor derül ki minden részlet.

Arról egyelőre kevesebb információ szivárgott ki, hogy milyen képességei lesznek majd az új készüléknek. A szakértők azt valószínűsítik, hogy egy újabb generációváltás lesz a csipkészletben, és az A10 csippel érkezik majd az eszköz. Tavaly az iPhone 6s egyik nagy újdonsága a vezérlést új szintre emelő 3D Touch funkció bevezetése volt, amelynek köszönhetően már nemcsak az érintés hossza, hanem annak ereje is befolyásolja, hogy milyen funkciók kelnek életre. Az Apple a jelek szerint tovább finomítaná az irányítást, az AppleInsider technológiai portál beszámolója szerint egy új szabadalmi kérelmet nyújtott be a cég, amely szerint egy újabb, közvetítő réteget helyeznének el a telefonok kijelzőin. Az ebbe érintett infravörös érzékelők észlelnék már azt is, ha föléjük mozgatjuk az ujjunkat, így a koncepció szerint úgy lehetne bekapcsolni bizonyos funkciókat, hogy hozzá sem érünk a képernyőhöz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.