BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy elbocsátási hullámot jelentett be a német energiacég

Fokozza megtakarítási programját és alkalmazottakat bocsát el brit leányvállalatánál a 2015-ben veszteséges német RWE energiaipari konszern.

Az RWE német energiaipari konszern tavaly 48,6 milliárd euró, az előző évivel közel megegyező értékesítési árbevétel mellett 170 millió euró veszteséget szenvedett el a 2014-es 1,7 milliárd euró nyereség után.

Az adó-, kamat- és értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredmény 7,0 milliárd euró lett az idén az egy évvel korábbi 7,1 milliárd euró után. Az RWE az idén az EBITDA 5,2-5,5 milliárd euróra csökkenését várja. A már 2018-ig bejelentett kétmilliárd eurós megtakarítási programját ezért további 500 millió euró megtakarításával kívánja fokozni.

Szigorú megtakarítási programmal szanálja nagy-britanniai áram- és gázszolgáltató leányvállalatát, az Npower céget a német RWE. A brit leányvállalat a közvetve és közvetlenül foglalkoztatott 11,5 ezer alkalmazott egyötödét bocsátja el.

Az RWE tavaly Nagy-Britanniában, a németországi után a második legfontosabb piacán, 137 millió euró üzemi veszteséget szenvedett el a 2014-es 227 millió euró üzemi eredmény után. A cég az idén is veszteséget vár Nagy-Britanniában.

Az Npower tavaly 351 ezer felhasználót, ügyfeleinek 6 százalékát veszítette el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.