BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az üres irodák száma Budapesten

Az első negyedévben 11,3 százalékos volt a fővárosi piacon az üresen álló irodák aránya, ami 4,4 százalékponttal kisebb az előző év azonos időszakához képest és 0,8 százalékpontos csökkenés 2015 negyedik negyedévéhez képest - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) csütörtökön az MTI-vel.

Az első negyedévben egy új irodaházat, a Váci Greens B épületét adták át, amely 25 600 négyzetméterrel növelte a budapesti modern irodaállományt. Az új irodaház átadása révén a budapesti modern irodaállomány 664 ezer 580 négyzetméter saját tulajdonú és 2 millió 630 ezer 570 négyzetméter spekulatív - bérbeadásra szánt - irodaterületet foglal magában.

A kihasználatlanság a dél-budai régióban a legjobb, mindössze 5,9 százalék, míg az agglomerációban a legrosszabb 29,8 százalékkal.

Az első negyedévben a kereslet 84 410 négyzetmétert tett ki, ami fele az előző negyedévinek.

A negyedév során összesen 212 bérleti tranzakció zárult le, az átlagos tranzakcióméret 398 négyzetméter volt. 

A BIEF tagjai: a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary ingatlan tanácsadók.

Az adatok fővárosi irodapiac 90 százalékát reprezentálják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.