BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Titkosítást is hoz a Viber új verziója

Számos újdonsággal, köztük teljes, felhasználói végpontok közötti titkosítással, rejtett csevegéssel és távoli törlési funkcióval érkezik a Viber üzenetküldő alkalmazás új, 6.0-ás verziója. A mától letölthető frissítésben a titkosítás minden platformon elérhető. 

Az új funkció a következő hetekben, a legfrissebb verzióra frissítéskor jelenik majd meg. A minden korábbinál erősebb biztonsági elemek minden hang- és videóhívás, üzenetírás, videó- vagy fotóküldés, illetve személyes és csoportos üzenetváltás során is elérhetők lesznek. Az úgynevezett közvetlen, felhasználói végpontok közötti (end-to-end) titkosítás lényege, hogy a szükséges kulcsok birtokában azt csak a feladó és a címzett tudja feloldani, közbenső, harmadik személy – akár a szolgáltató – nem.

A titkosítás mellett a Viber legújabb frissítésével egy másik új funkció is elérhetővé válik, a rejtett csevegés (Hidden Chat), amelynek segítségével a titkos beszélgetések eltávolíthatók a fő képernyőről. Az így elrejtett üzenetváltások később egy négyjegyű PIN kód segítségével hívhatók elő – ami egy újabb, a személyes adatokat és információkat védő réteget jelent majd a Viberen keresztül zajló kommunikációban.

„A Viber fejlesztésének egyik legfontosabb célja a felhasználók adatbiztonságának folyamatos növelése, hogy az alkalmazás használata során teljesen biztonságban érezzék magukat” – mondta Michael Shmilov, a Viber operatív működésért felelős vezetője. „Ennek szellemében hosszú munka során fejlesztettük ki a legújabb frissítést, ami a ma elérhető legmagasabb szintű biztonságot, illetve a kommunikáció feletti teljes kontrollt hozza el számukra. Természetesen a digitális technológia fejlődésével ezek a célok továbbra is fejlesztéseink fókuszában maradnak” – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.