BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint egymilliárdos hitelt kapott az Eximbanktól a TV2

Újabb milliárdos hitelt kapott az állami tulajdonban lévő, a magyar export finanszírozására létrehozott banktól Andrew G. Vajna kormánybiztos – derítette ki a Népszabadság.

A filmügyi kormánybiztos médiacégét, a TV2 Média Csoport Kft.-t 1,2 milliárd forinttal segítette ki a Magyar Export-Import Bank április 29-én.

Népszabadság

Az április végén kötött újabb hitelszerződésből kiderül, hogy az újabb 1,2 milliárdos hitelt a TV2 kifejezetten a működésre kapta. A kontraktus szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt lévő állami bank lényegében megelőlegezte a TV2 reklámpiaci bevételeit, azaz forgóeszköz-hitelt adott a tévétársaságnak.

A szerződést a cég részéről Vajna és az ügyvédei, az Exim részéről Urbán Zoltán vezérigazgató, illetve Puskás András üzleti vezérigazgató-helyettes ellenjegyezte - írja a Nol.hu.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.