BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több százan jönnek hozzánk a víz miatt

Mintegy 1200 főt várnak a világ számos országából a november 28. és 30. között Budapesten megrendezendő Víz Világtalálkozóra - közölte Joó István, a Duna Régió Stratégiai végrehajtásáért és a 2016-os világtalálkozó előkészítéséért felelős miniszteri biztos az MTI-vel.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt megrendezésre kerülő eseményre meghívták a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó ENSZ intézmények, szakirányú nemzetközi intézmények, továbbá a kormányok, az üzleti és a tudományos élet képviselőit.

A tájékoztatás szerint az eseményre várják az ENSZ főtitkárát, illetve az - Áder János részvételével megalakult - ENSZ Vízügyi Elnöki Testület tagjait is.

A budapesti Víz Világtalálkozó 2016 rendezvény lesz az első olyan globális konferencia, amely a vízzel kapcsolatos fejlesztéspolitikai célkitűzés esetében összegzi az elért eredményeket, és hozzájárul a következő 15 év teendőinek kijelöléséhez - emelték ki.

Az idei világtalálkozó célja, hogy sikeresen összekapcsolja a politikai döntéshozatali folyamatokat a tőke, a tudás, a technológia által kínált megoldási lehetőségekkel és a kulcsszerepet játszó civilekkel. A konferenciával emellett elő szeretnék mozdítani a 2015-2030 közötti időszakra elfogadott fenntartható fejlesztési célokat és a Párizsi Klíma Megállapodás vízgazdálkodási vonatkozásainak gyakorlati megvalósítását.

A Víz Világtalálkozó részeként megrendezik a "Fenntartható Vízipari Megoldások" című szakkiállítást is, ahol olyan versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiákat mutatnak be, amelyek hozzájárulhatnak a vízhez kapcsolódó globális kihívások megoldásához.

A kormány az év elején döntött arról, hogy 2013 után Magyarország újabb Víz Világtalálkozót szervez, hogy ezzel tevőlegesen is hozzájáruljon a globális vízpolitikai folyamatok alakításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.