BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Együttműködik a BKV és a győri egyetem

BKV elnök-vezérigazgatója, Bolla Tibor és Horváth Balázs, a Széchenyi István Egyetem dékánja együttműködési megállapodást írt alá a tudományos és szakmai kapcsolatok elmélyítéséről.

A BKV és a győri egyetem együttműködésének célja, hogy az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolása révén a jövő mérnök generációja még magasabb színvonalú oktatásban részesüljön és olyan tudás birtokában hagyja el az intézményt, ami nemcsak szakmai szempontból versenyképes, de a munkaerőpiacon is érvényesíthető érték. Emellett hosszú távon a BKV is nyertese lesz az együttműködésnek, hiszen jó mérnökökre mindig szüksége van a közlekedési társaságunak - közölte a BKV.

Ennek érdekében a BKV vállalta, hogy közreműködik a képzések tartalmának a munkaerőpiac igényeivel történő összehangolásában és ennek megfelelő kialakításában; szakmai gyakorlati helyeket biztosít a tanulóknak, annak érdekében, hogy ne csak az elméleti, de gyakorlati képzésük is még eredményesebb lehessen. A BKV szakemberei segítik a diákokat diplomamunkájuk elkészítésében, illetve azok bírálati folyamatában is részt vesznek, emellett tudományos kutatási projektek kidolgozásában, sőt igény esetén az oktatásban is együttműködnek majd az egyetemmel.

A Széchenyi István Egyetem vállalja, hogy az általuk kidolgozott, a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő oktatási programot a BKV szakembereivel véleményezteti, folyamatos tájékoztatást nyújt az általuk szervezett, témaspecifikus konferenciákról és rendezvényekről, a BKV igénye esetén a társaság szakembereit államvizsgabizottsági tagok sorába delegálja, együttműködik a BKV-val tudományos kutatási projektek kidolgozásában, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy a BKV részt vegyen az oktatásban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.