BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy lezárások Budapesten mától vasárnapig, mutatjuk a részleteket!

Az autósok és a tömegközlekedést választók is nagy változásokra készülhetnek a következő napokban.

Csütörtöktől vasárnapig a fővárosban több fő közlekedési útvonalat is lezárnak a Red Bull Air Race miatt, ezért a közösségi közlekedési járatok útvonala is módosul - jelezte a BKK.

Lezárások a Dunánál

Csütörtökön 12:30 és 14:30, valamint pénteken 8:30 és 16:30 között lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és a Döbrentei tér között, valamint a Pesti alsó rakpartot a Szent István park és az Eötvös tér között. Pénteken a Lánchíd utcát is lezárják.

A hétvégén ezek még mindig lezárva maradnak, de ekkor még több utat zárnak le. Budán nem lesz járható az alsó rakpart a Margit híd és a Petőfi híd között, a Fő utca a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között, valamint az Alagút. A Halász utcai és a Döbrentei téri fel- és lehajtókat sem lehet majd használni. A Lánchíd utca és az Alagút lezárása miatt az Attila út és a Döbrentei tér felől nem lehet megközelíteni a Clark Ádám teret. Lezárják emellett a Fő utca és a Bem rakpart között a Vitéz utcát, a Csalogány utcát, a Halász utcát és a Pala utcát.

Pesten nem lesz járható az alsó rakpart az Ipoly utca és a Fővám tér között, ezért nem lesz használható a Jászai Mari téri, a Markó utcai, a Kossuth Lajos téri, a Széchenyi István tér, valamint a Március 15. téri fel- és lehajtó. A Széchenyi térről a lezárt Lánchíd felé sem lehet majd közlekedni.

Így változik a tömegközlekedés

A hétvégén napközben az M2-es metró szükség esetén sűrűbben közlekedik. Ugyanakkor előfordulhat, hogy biztonsági okokból lezárják a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér állomást, ebben az esetben a metró megállás nélkül áthalad e két megállóhelyen.

A 2-es villamos a hétvégén nem jár, helyette a Közvágóhíd és a Nyugati pályaudvar Mözött közlekedő 2-es villamospótló busszal lehet utazni, amely a 23-as és az 54-es, majd a 15-115-ös busz vonalán halad. 

A 15-ös és a 115-ös autóbusz szombaton 9:30 és 18:00, valamint vasárnap 11:30 és 18:30 között a Boráros tér felé a Nádor utca és az Üllői út között módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton át közlekedik, ezért nem érinti a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállóit. Az Árpád híd, illetve a Gyöngyösi utca felé az útvonaluk nem változik.

A 16-os busz módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik csütörtökön 12:30 és 14:30 között, pénteken 8:30 és 16:30 között, szombaton 9:30 és 18:00 között, vasárnap pedig 10:45 és 18:30 között. Ebben az időszakban a Deák tér felé közlekedő 16-os busz nem érinti a Dózsa György tér utáni megállóit. A Széll Kálmán tér felé nem érinti a Hild tér, a Széchenyi István tér megállóit, a Clark Ádám téren pedig a tér egy másik pontján áll meg. Emellett a hétvégén a Deák térnél az Erzsébet téri végállomási megálló helyett csak a Károly körúton lehet felszállni.  

A 19-es villamos útvonala csütörtöktől vasárnapig módosul: a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti szakaszon a Széll Kálmán térig a 17-es, majd onnan az 56A villamos útvonalán halad, így nem érinti a Margit híd, budai hídfő és a Várkert Bazár közötti megállóit.

A 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik csütörtökön 12:30 és 14:30 között, pénteken 8:30 és 16:30 között, szombaton 9:30 és 18:00 között, vasárnap pedig 10:45 és 18:30 között. Ekkor a Gyöngyösi utca felé közlekedő busz nem érinti a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér megállóit, a Deák Ferenc téren pedig a tér egy másik pontján áll meg. Az Apor Vilmos tér felé a Deák téren a tér egy másik pontján áll meg, továbbá nem érinti a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám térmegállót.

A 109-es busz pénteken 20:00-tól, majd az egész hétvégén Óbuda felé nem érinti a Kacsa utca megállóhelyet. A Batthyány té  felé közlekedő 109-esek útvonala nem változik.

A 990-es autóbusz a Normafa felé péntektől hétfő hajnalig a Clark Ádám tér és a Batthyány tér között módosított útvonalon, a Széll Kálmán tér felé kerülve halad. Ezért a Clark Ádám téren a tér egy másik pontján lehet felszállni a buszra, a Halász utca megálló pedig kimarad. A Rákoskert–Rákoskeresztúr felé közlekedő 990-es busz útvonala nem változik.

A D11-es és a D12-es hajó csütörtökön 12:00 és 15:00 között, valamint pénteken 8:00 és 17:30 között két szakaszra osztva közlekedik: a Haller utca végállomástól csak a Petőfi térig, míg Újpest, Árpád út (D11), illetve a Rómaifürdő (D12) végállomástól csak a Jászai Mari térig.

Szombaton 9:00 és 18:30, valamint vasárnap 10:15 és 18:00 között a D13-as hajó rövidített útvonalon, a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között közlekedik, a Batthyány tér és a Haller utca közötti kikötőket nem érinti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.