BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A virtuálisvalóság-eszközök piacán is megjelenik a Xiaomi

Az idei nyár a portfólió szélesítéséről szól a Xiaominál, az eddig főként nagyon kedvező ár-érték arányú okostelefonjairól és okoskarkötőiről ismert társaság a közelmúltban saját márkás laptoppal lepte meg a piacot, és tegnap egy virtuálisvalóság-eszközt is bemutatott.

Július végén ismerhettük meg a Mi Notebook Airt, amelyet a szaksajtóban sokan azonnal a MacBook Airhez hasonlítottak. Ez persze érthető is, hiszen a dizájnja nagyon hasonló, és a paraméterei is igen figyelemreméltók. A készülék ugyan nem a legújabb Intel csipkészletet kapta, de a Core i5-6200-as processzor így is nagyon gyors működést ígér, míg a 8 gigabyte RAM meglehetősen erős garanciának tűnik arra, hogy sok program párhuzamos futtatása esetén sem kezd lelassulni a gép. A 13,3 hüvelykes, full HD kijelző ebben a kategóriában kötelezőnek számít, viszont a 256 gigabyte-os SSD-s háttértár már a komolyabb versenyzők közé helyezi a Mi Notebook Airt. A Windows 10-et futtató számítógép érdekessége, hogy nem a Xiaomi maga gyártja, hanem Tian Mi nevű társaság készíti a cég számára. Ez persze a fogyasztókat kevésbé érdekli majd, hiszen az Apple gépeit is partnerek állítják elő, az viszont már sokkal izgalmasabb lesz, hogy 750 dollárért lehet majd megvásárolni. Egy hasonló képességű, 13 hüvelykes kijelzőjű MacBook Air 1199 dollárba kerül.

A társaság tegnap bemutatott virtuálisvalóság- (VR) szemüvege egyelőre a béta fázisban van, és a Google Cardboardra emlékeztet leginkább, vagyis lényegében egy kartondoboz, amelyben speciális lencséket helyeztek el, és amelybe egy okostelefont lehet beilleszteni. A cég közlése szerint 4,7 és 5,7 hüvelykes kijelzőméret közötti mobilokkal lehet majd használni az eszközt, amihez saját alkalmazást is fejlesztenek, hogy minél több tartalmat lehessen elérni rajta keresztül. Emellett korábban olyan hírek érkeztek, hogy a Google Daydream VR-platformot is támogatja majd, de ezt egyelőre nem lehet biztosan tudni. Az eszköz Kínában már előrendelhető, nagyjából 30 dollárba kerül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.