BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csak egy napig nincs meleg étel az esztergomi kórházban

Csütörtöktől újra adnak meleg ételt a betegeknek az esztergomi kórházban, de két hónapig még nem tudják tálcán adni az ennivalót.

Csütörtöktől ismét meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban - tájékoztatott a kórház vezetése. A közlemény szerint egy erre elkülönített helyen oldják meg a meleg étel biztosítását.

A cég a tálalókonyhát augusztus 4-én adja vissza a kórház számára, ezért kényszerült az intézmény a hideg étkeztetés megszervezésére augusztus 1-jétől - emlékeztettek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tegnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére, ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek.

Az intézmény várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

A kórházvezetés közleménye szerint a problémának az volt az oka, hogy a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból - írta a Népszabadság. Mivel a konyha területén lévő eszközök teljes egészében a cég tulajdonát képezik, ezeket leszerelik és elszállítják. A cég augusztus 4-ig kapott határidőt a bontási munkálatok befejezésére, a konyha teljes átadására. Higiéniai, betegbiztonsági okokból ezen átmeneti időszak alatt csak hideg élelmezést tudnak biztosítani. Főként szendvicset, a pépes étrenden lévőknek pedig tápszert - közölték.

A kórház egyik betegének rokona a Hír TV-nek erről másként nyilatkozott. Ő azt mondta: „több osztályról kaptam olyan információt, hogy ez a hideg élelem három csomag szendvics, vagyis reggel, délben, este ugyanaz. Ez azt jelenti, hogy azokat, akik pépes vagy egyéb táplálásra szorulnak, vagy gyerekek, ha a hozzátartozójuk nem hoz be enni, akkor egyszerűen nem tudják őket normálisan táplálni”. A hozzátartozó úgy tudja, hogy „a konyha üzemeltetője azért vonult ki, mert nem kapta meg a számláinak az ellenértékét”. Ezt a Hungast Zrt. az RTL Klubnak megerősítette. A kórház az elmúlt tíz hónapban 100 millió forint adósságot halmozott fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.