BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat hibázott a Facebook a videókkal

Valóra vált a marketingesek rémálma, éveken át téves adatokat mutatott a Facebook arról, hogy a videóhirdetéseket mennyi ideig nézték a felhasználók.

Nagyot csalódtak a cégek a Facebookban: mint kiderült, a közösségi oldal két éven át rossz adatokat adott meg a videóhirdetésekről, így a cégek teljesen rossz adatokat kaptak arról, hogy valójában mennyit érdemes költeniük a facebookos marketingre.

Egész pontosan azt az időt számolták el, amelyet az átlagos néző egy-egy videónál eltölt. A módszertant valószínűleg ott rontották el, hogy azoknak az adatait egyszerűen nem számolták bele az átlagba, akik három másodpercet sem töltöttek el egy videónál, így a valós adat nagyjából a 60-80 százaléka lehet annak, amiről a marketingesek eddig tudhattak.

A Wall Street Journal arról írt: több céget a Facebook már az elmúlt hetekben tájékoztatott a hibáról. Megígérték, hogy kijavítják azt, ahogy azt is, hogy a számlázást pedig nem fogja befolyásolni, ami történt. Többen is felvetették azonban: most látszik, mekkora kockázat, ha a Facebook - vagy bárki más, aki hirdetéseket jelentet meg a felületein - csakis a saját mérései alapján adja ki az adatokat. Többen azt kérték a Facebooktól: engedjék, hogy egy harmadik fél mérje a hirdetések nézettségének részletes adatait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.