BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új terv: mégis teljesen eltörlik jövőre a roamingdíjakat

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság.

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság - jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos Brüsszelben.

Andrus Ansip kijelentette, a 2017 júniusától hatályos szabályozás értelmében megszűnik a roamingdíj az uniós ügyfeleknek az Európai Unió területén, a bizottság javaslata szerint időkorlát alkalmazása nélkül, minden szolgáltatónak az otthoni díjazást kell biztosítania minden felhasználó számára.

A bizottság garantálja, hogy egyetlen uniós polgárnak se kelljen többet fizetnie külföldi mobilhasználat esetén, ugyanakkor szilárd védelmet kíván biztosítani a visszaélésszerű roaming-használat megakadályozására - jelentette ki.

Az Európai Bizottság azt követően tett ma újabb javaslatot az uniós roamingdíjak szabályozására, miután visszavonta szeptember elején ismertetett előterjesztését az azt ért kritikák miatt. A korábbi tervben csak évi 90 roamingdíjmentes nap szerepelt, most visszatértek az azelőtti, teljes eltörlést előkészítő ötletekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.