BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mentené a menthetőt a Samsung

Mintegy 2,5 millió Galaxy Note 7 okostelefont kell visszahívnia a Samsungnak a túlmelegedő akkumulátorok miatt, de a társaság addig is, amíg sikerül lebonyolítani a cserét, igyekszik csökkenteni a bajt. Dél-Koreában a jövő héten egy olyan szoftverfrissítést tesznek elérhetővé, amely csak 60 százalékig engedi feltöltődni a készülék akkumulátorát, így megakadályozva a telep túlmelegedését, és a hazai piacon már jövő hétfőtől ellátják a felhasználókat olyan Note 7-esekkel, amelyeket nem érint a probléma. A vállalat hivatalos tájékoztatása szerint globálisan is szeptember 19-én indul a csereprogram. A cég azt is közölte, hogy akik megrendelték a készüléket, azoknak a kiszállítás csúszására kell számítaniuk, a meglevők tulajdonosainak pedig azt tanácsolták, hogy ne használják a készülékeket.

Az új Note-ok Galaxy S7 és S7 edge-re is kicserélhetők, a Samsung az árkülönbözetet megtéríti a fogyasztóknak. Az amerikai hatóságok felszólították a felhasználókat, hogy ne használják tömegközlekedési eszközökön az érintett telefonokat, és figyelmeztetést adtak ki az amerikai és az európai légügyi hatóságok is. Egyébként számos légitársaság – köztük az American Airlines, a Delta, a United Airlines, az Air France, a Virgin America, a Virgin Atlantic és a Wizz Air is – korlátozásokat vezetett be gépein a Note 7-essel összefüggésben. A telefont tilos használni és tölteni a járatokon, és csak a kézipoggyászban lehet szállítani, nem lehet feladni a csomagtérbe, mivel így előbb észlelhető, ha van valami probléma.

Bár szeptember elsejéig hivatalosan csak 35 olyan esetről lehetett tudni, amikor komolyabb gondot okozott a túlmelegedő akkumulátor, azóta a beszámolók szerint már mintegy 70 alkalommal történt baleset emiatt. A Samsung természetesen vizsgálatot indított, és átmenetileg felfüggesztette az együttműködést az egyik beszállítójával. Az érintett vállalkozás a cég leányvállalata, a Samsung SDI gyártotta a Note 7-esekben használt telepek jelentős részét. Az szinte biztos, hogy nemcsak a Samsung megítélésének, de üzleti eredményének is sokat árt a botrány, becslések szerint dollárban kifejezve akár milliárdos nagyságrendű is lehet a kár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.