BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rástartolt a Twitterre a Walt Disney

Kapós lett a Twitter: az üzenetküldő szolgáltatót lassan a közösségi médiában szerephez jutni akaró összes jelentős vállalkozással összeboronálják. A Microsoft, a Salesforce és a Google felé maga a Twitter vezetése fordult tárgyalási szándékkal, hétfőn viszont egy „külsős”, a Walt Disney is bejelentkezett a 20 milliárd dollár piaci értékű vállalkozásért – értesült a Bloomberg. A Twitter a Facebooktól eltérően nem rendelkezik kiforrott növekedési stratégiával, 2,22 milliárd dolláros tavalyi bevétellel és 313 millió felhasználói táborral bír, de úgy tűnik, ezek a mutatók megrekedtek a fejlődésben, s a cégnek új impulzusokra – és talán tulajdonosra – van szüksége ahhoz, hogy átlendüljön a holtponton. A cég az utóbbi három évben 1,8 milliárd dolláros veszteséget hozott össze, amit sokáig már nem tolerálnak a befektetők.

A Disney vezére, Robert Iger figyelmét az keltette fel, hogy a Twitter az egyik kiemelt ügyfele annak a BAMTech nevű élő online közvetítéseket (stream) kínáló cégnek, amelyben a médiatársaság egymilliárd dollárért 33 százalékos részesedést vásárolt augusztusban, s amelyben később többséghez szeretne jutni. A BAMTechet az amerikai baseball-liga (MLB) alapította a játékok élő közvetítésére, s a mérkőzéseket az előfizetők a Twitteren át is nézhetik. Ezzel a Twitter a Disney sportcsatornája, az ESPN versenytársának tekinthető, felvásárlásával viszont új platformon új fogyasztókhoz tudna eljutni a médiaóriás, ez indokolja fokozott érdeklődését.

Van más közös kapcsolódási pont is: Jack Dorsey, a Twitter társalapító vezérigazgatója 2013 óta a Disney igazgatóságának is tagja. Dorsey a sokat tapasztalt Igert mentorának tekinti, aki üzleti tanácsaival eddig is segítette a Twittert és a Square pénzügyi szolgáltatót szimultán vezető menedzsert. A Twitter árfolyamára mindenesetre doppingként hatnak a felvásárlásról terjengő hírek. Az első pletykák megjelenése előtt, múlt csütörtökön a kurzus 18,6 dolláron zárt, míg kedden a nyitást már 23,4 dolláron várja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.