BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terjeszkedik a Facebook, Zuckerberg újabb céget vett

Mark Zuckerberg új, járatlan utakra tévedt, amikor az általa alapított Facebook vezetőjeként döntött a moduláris elektronikus rendszereket alkotó Nascent Objects felvásárlásáról. Az ígéretes startup vételárát nem közölte a hírről beszámoló Techcrunch technológiai portál. Az akvizíció különlegessége, hogy ezúttal egy olyan cég került a világ leglátogatottabb közösségi oldalát működtető vállalkozáshoz, amely kifejezetten a hardverek fejlesztésének támogatására összpontosít. A 2014-ben alapított kaliforniai startup olyan részegységek létrehozását tűzte ki célul, amelyeknek bizonyos paraméterei megváltoztathatók, és arra használhatók, hogy gyorsan és egyszerűen hozzanak létre belőlük prototípusokat. A Nascent Objects által kifejlesztett megoldással – melynek része a 3D-nyomtatás is – egyebek között újrakonfigurálható akkumulátorokat, kamerákat és érzékelőket lehet készíteni. A vállalat fejlesztése elvileg lehetővé teszi a különösebb mérnöki tudással nem rendelkezők számára is, hogy új készülékeket tervezzenek, és elkészítsék azok első példányait. Ez a megközelítés egyébként a szoftverfejlesztésben már jó pár éve ismert, és elképesztő módon le tudja rövidíteni egy-egy új alkalmazás létrehozásának idejét.

A Nascent a Facebook Building 8 elnevezésű részlegébe integrálódik, amely a gyors prototípus-alkotásra összpontosít, illetve annak támogatására, hogy egy termékkoncepciótól a piacra dobásig minél rövidebb idő teljen el. Az egyértelmű, hogy a most felvásárolt cég jól illeszkedik az ágazat tevékenységéhez, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a szoftvereknél már számottevő sikereket elérő koncepció a hardvereszközöknél egyelőre nem igazán vált be. Elég csak a Google kezdeményezésére, a Project Ara programra gondolni, amelynek az volt a lényege, hogy a felhasználók az üzletekben megvásárolható összetevőkből maguk állítsanak össze okostelefont. Azt a programot a nehézségek miatt néhány hete felfüggesztette a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.