BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett az új Lenovo

Napokon belül itthon is kapható lesz a Lenovo legújabb 2 az 1-ben táblagépe, a szeptember elején e berlini IFA technológiai kiállításon bemutatott Yoga Book – tudta meg a Világgazdaság. A hazai fogyasztók az Extreme Digitalnál, a Media Marktnál és a Notebook.hu-nál vásárolhatják meg az eszközt, ugyanakkor meglehetősen mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, mivel az androidos verzió ajánlott kiskereskedelmi ára 200 ezer, míg a windowsos modelleké 220 ezer forint lesz. Összehasonlításként: az Egyesült Államokban 500 és 550 dolláros áron (140 ezer, illetve 154 ezer forint) lehet hozzájutni.

Persze ezért az árért egy több szempontból is különleges eszközt vehet kézbe a felhasználó, a készülék első ránézésre és a tesztelők beszámolói alapján is karcsúságával hívja fel magára a figyelmet. Az átalakítható készülék – amelynek két eleme 360 fokban elforgatható, és így tabletként és laptopként is használható – mindössze 690 grammos és 9,6 milliméter vastag. A tervezés során a mobilitás volt a fő szempont, így a teljesítmény nem nevezhető acélosnak – az Intel Atom X5 processzor és a 4 gigabyte RAM több tesztelő szerint is inkább csak az androidos verziónál működött hatékonyan, a windowsos modellnél már nem mindig volt elegendő. Hagyományos, notebookos használatra, otthoni munkára nem feltétlenül érdemes az eszközt választani, viszont ha valakinek olyan készülékre van szüksége, amelyet folyamatosan vihet magával, akkor jó választás lehet, hiszen a 10,1 hüvelykes, Full HD, IPS kijelző azért sokkal alkalmasabb egyszerűbb, a munkához kötődő feladatokra, mint egy okostelefon.

A Yoga Book talán legizgalmasabb tulajdonsága a halo billentyűzet, a háttérvilágítással ellátott érintőképernyő. Egyáltalán nem tartalmaz gombokat, csak akkor látszanak a betűk fehér keretei, amikor szükség van rá. Bár a koncepció kétségkívül érdekes, az elmúlt hetekben több olyan beszámolót is lehetett olvasni tesztelőkhöz, hogy nem egyszerű hozzászokni az új beviteli felülethez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.