BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliók kattantak rá a Netflixre - itt az eredmény!

Jelentősen bővülő árbevétel és nyereség, illetve a felhasználók számának a vártnál nagyobb mértékű növekedése jellemezte a világ legnagyobb online előfizetős videoszolgáltatása, a Netflix harmadik negyedévét. A társaság a szeptemberben zárult három hónap végére már 86,7 milliós táborral büszkélkedhetett, ami több mint 3,5 milliós növekedés a második negyedévhez képest, illetve 17 milliót meghaladó fejlődés az egy évvel korábbival összevetve. Ebben persze meghatározó szerepet játszik, hogy az év elején egy nagy lépéssel 130 új piacon vált elérhetővé a szolgáltatás. A július–szeptemberi időszak lendülete valószínűleg még a cég menedzsmentjét is igencsak meglepte, hiszen előzetesen 2 milliós bővüléssel számoltak az előző negyedévvel összevetve.

A gyors térhódítás az üzleti eredményekben is megmutatkozik. A Netflix a harmadik negyedévben közel 2,3 milliárd dolláros bevételt ért el, ami rekord a vállalat történetében, és több mint 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Ennél is látványosabb mértékben, 75 százalékkal nőtt az adózás utáni eredmény éves összehasonlításban, igaz, az 51,5 millió dolláros profit a bevétellel összevetve meglehetősen alacsonynak tűnik. Ez részben a globális terjeszkedés miatti kiadásokból, részben pedig abból adódhat, hogy a szolgáltatás igazi vonzerejét adó saját tartalmak előállítása igencsak megterheli a költségvetést. Ezen a területen egyébként nem várható számottevő változás, hiszen a társaság arra készül, hogy jövőre még többet fordít a tartalmakra, az idei ötmilliárd után már hatmilliárd dollárt. A vártnál jobb adatok pozitívan hatottak a befektetőkre is, a zárás utáni kereskedésben 20 százalékkal ugrott meg a Netflix részvényárfolyama. A vállalatnál azzal számolnak, hogy az év utolsó három hónapjában 5,2 millióval nő majd a felhasználók száma, ami elmaradna az egy évvel korábbi fejlődéstől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.