BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztosítót keres a Belügyminisztérium

Ismét biztosítót keres a Belügyminisztérium (BM) az irányítása alá tartozó szervek és az Országgyűlési Őrség állományának biztosítására. A pályázat becsült értéke 280 millió forint, ezért az összegért két éven át kell csoportos élet- és balesetbiztosítást nyújtani a nem egészen 70 ezer fős állomány részére. Ebbe beletartozik egyebek között a terrorelhárítás, a rendőrség, a katasztrófa­védelem, a büntetés-végrehajtás állománya, de kiterjed az önkormányzati és az önkéntes tűzoltókra, önkéntes mentőkre is.

A pályázat elbírálásánál a legfontosabb szempont az ár lesz, 85 százalékos súllyal esik a latba, a kárhányadtól függő díjvisszatérítés 10, a károsultaknak járó biztosítási összeg kifizetési gyorsasága 5 százalékot ér az értékelésben. A BM állományának biztosítására csak olyan cég pályázhat, amelynek minimum három éve van legalább egy olyan csoportos élet- és baleset-biztosítási szerződése, amelyben minimum 10 ezer főt biztosít legkevesebb 15 millió forintos éves díjért.

A BM jelenleg a CIG Pannóniával áll szerződésben, a társaság 2015 februárjától szolgáltat a BM-nek. Akkor a CIG még egy 59 ezres állomány biztosítását vállalta nem egészen 115 millió forintos éves díjért, vagyis nem egészen 2 ezer forintért vállalta egy tűzoltó vagy rendőr biztosítását. A mostani pályázat szerint sem szán sokkal többet egy biztosítottra a BM. A CIG egyébként a piaci egyéni baleset-biztosításokhoz képest gáláns ajánlatot adott. Bármely okból bekövetkező halál esetén 900 ezer forintot, baleseti halálnál 2,2 milliót fizet, ezenfelül pluszpénz jár, ha az elhunyt közlekedési balesetben, erőszakos halállal vagy égési sérülés következtében vesztette életét, illetve ha kiskorú gyerekei vannak. Rokkantságra, annak mértékétől függően, 2,25 millió forintig fizetnek, de van a csomagban műtéti térítés, kórházi napi térítés, baleseti költségtérítés, és az égési sérülések után is jár pluszpénz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.