BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cipruson és Egyiptomban is terjeszkedik az Eni

Egy esetleges kelet-földközi-tengeri földgázelosztó-csomópont létrehozása felé tett újabb lépéseket az olasz energetikai vállalat, az Eni. Cipruson és Egyiptomban is bővítették eddigi üzemeltetési területüket a tengeri feltárási blokkokat illetően - derül ki az Eni közleményéből.

Az Eni-nek ítéltek oda két tengeri feltárási blokkot Ciprus partjainál a nemzetközi pályázat 3. engedélyezési fordulójában. Az Eni már 2013 óta jelen van Cipruson, mint három másik nyílt tengeri feltárási blokk birtokosa és üzemeltetője.

Ezen új megbízások révén az Eni egy olyan térségben erősíti a stratégiai pozícióját, ahol már az egyiptomi oldalon is rendelkezik három feltárási blokkal. A cég minden eszközzel ki fogja aknázni a fennálló szinergiákat, amely gyorsabb piacra jutást és költségcsökkentést tesz majd lehetővé - írják.

E területek geológiai adottságai igen hasonlóak az Eni által az egyiptomi partvidéken már sikerrel feltárt szomszédos területekéhez. A közelmúltban koncessziós szerződést írtak alá két új feltárási blokkra, mégpedig a Földközi-tenger egyiptomi partvidékének sekély vizeiben található El Hammad-Észak és Ras El Esh-Észak blokkra vonatkozóan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.