BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növeli alkalmazottainak fizetését a SPAR

Gyorsan megállapodott a 2017-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Eszerint a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idei évtől – áll a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. mai sajtóközleményében.

A tárgyalás eredményeképpen a SPAR Magyarország a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl jelentős béremelést biztosít a dolgozók szá-mára. A mintegy 13.000 munkavállaló közül megközelítőleg 4.000 fő fizetése nő a minimál-bér, illetve a garantált bérminimum – jogszabályban rögzített - mértékére.

A fennmaradó csaknem 9.000 munkatárs bére pedig ennél, különböző mértékben, de egyaránt magasabb szintre emelkedik. A béremelést a SPAR nagyobb részben saját forrás felhasználásával, kisebb részben a járulékcsökkentés segítségével finanszírozza.

„A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése pedig szintén jelentősen emelkedik. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is” - hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország 2017-ben is folytatja a beruházásokat új áruházak építésével – és ezzel együtt új munkahelyek teremtésével - valamint a meglévő áruházak felújításával. Az idei beruházási keret meghaladja a 22 milliárd forintot, melyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.