BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Telekom lett a befutó, de ezt a Vodafone nem hagyta annyiban

Érdekes helyzet alakult ki egy közbeszerzési pályázat két szereplője, a Vodafone és a Magyar Telekom között.

A Telekom ugyanis épp most jelentette be, hogy a cég lesz a magyar állam távközlési szolgáltatója. Erre a Vodafone közölte: az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) azon határozatát, amely annak ellenére zárta ki a vállalatot a „Mobil szolgáltatások beszerzése 2016” eljárásból, hogy dokumentáltan a legjobb ajánlatot tette.

“A Vodafone 2317 forint, amíg Magyar Telekom Nyrt. másodikként 3603 forint értékű ajánlatot tett" - közölte a Vodafone. A KEF túl alacsony árajánlatra hivatkozva zárta ki a pályázatból a Vodafone-t”, kétségbe vonva, hogy a Vodafone Magyarország képes a szolgáltatást finanszírozni” - mondta Király István, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Mint közölte, a KEF döntése után indított bírósági eljárás a mai napig nem zárult le, így a Vodafone felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben a KEF és a Telekom szerződést köt, úgy az érvénytelennek minősül, és könnyen előfordulhat, hogy a bírósági döntés nyomán meg kell majd azt semmisíteni, folytatta Király István.

A kialakult helyzetre való tekintette a Vodafone arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvény értelmében még akkor sem lenne kötelező egy másik szolgáltatóhoz való átszerződés, ha a jelenleg folyamatban lévő bírósági eljárás lezárult volna.

A Vodafone Magyarország 2014 év eleje óta a magyar állami intézmények első számú mobilszolgáltatója, mondta Király István. A vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy nemzetgazdasági szinten, a költségvetésnek éves szinten a felolvasott eredmények alapján éves szinten több mint ötszázmilliós, három év alatt mintegy 1,6 milliárd forintos felesleges kiadást jelenthet, ha a KEF döntése nyomán az állami intézmények nem a Vodafone által kínált feltételekkel veszik igénybe a mobilszolgáltatásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.