BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Naperőműbe fektet az Alteo Group

A négy, egyenként 495 kilowattos naperőműegység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. Az erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

A fejlesztés első lépéseként az ALTEO Group a napokban írta alá az EOGEN csoport erre a célra létrehozott projekttársasága – Domaszék2MW Naperőmű Kft. – akvizíciójáról szóló megállapodást. A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható. A domaszéki naperőmű négy, egyenként 495 kW teljesítményű részerőműből áll majd össze. 

„Szeged és környéke a napsütéses órák számát tekintve az egyik legjobb területnek számít hazánkban. A teljes, 2 megawatt kapacitású naperőmű éves szinten mintegy 2400-2600 megawattóra áramot termel majd, amelyet a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretein belül értékesítünk a MAVIR részére” – kötölte ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.