BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump is a Tiffany ellen dolgozott

Néhány órával azelőtt, hogy a cég történelmének első hirdetése megjelent volna a Super Bowl óriási presztízst jelentő reklámblokkjában, menesztették a vezérigazgatót.

Tiffany & Co. azonnali hatállyal menesztette Frederic Cumenal vezérigazgatót órákkal azelőtt, hogy az ékszerkereskedelmi cég történetének első hirdetését sugározták volna az amerikai futball bajnokság vasárnapi döntőjének szünetében. Cumenal regnálása alatt egyébként 6,6 százalékkal csökkent a cég részvényeinek árfolyama, miközben az S&P 500-as index 12 százalékkal erősödött. A folyamat megfordítására és a fiatalok megszólítására frissen szerződtették Lady Gagát, a popdíva lett a Tiffany divatékszereinek arca.

Cumenal még két évet sem töltött el ezen a poszton, helyét átmenetileg a cég elnöke, a korábbi vezér, Michael Kowalski veszi át. A Tiffany gyengén sikerült karácsonyi szezonja volt az utolsó csepp a pohárban, Cumenal addig sem tudott érdemi eredményt elérni a turistaköltések csökkenésének megállítására, igaz ebben az erős dollár is ellene dolgozott. Bűnbakká nevezték ki az ékszerkollekciók vezető tervezőjét, Francesca Amfitheatrof három hete távozott a cégtől.

Donald Trump megválasztása pedig különösen rosszul jött a cégnek, mivel legnagyobb forgalmú üzlete a New York-i Trump Tower közelében van, s a fokozott biztosítás miatt ezt is kerülik a turisták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.