BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárd dollárt kalapozott össze az Airbnb

Friss tőkét szerzett az új befektetésekhez az Airbnb és nem is keveset: egymilliárd dollárt kalapoztak össze. A szálláshely-közvetítő értékét immár 31 milliárd dollárra becsülik – jelentette a CNBC.

Alaposan kitömték friss tőkével San Fransisco-i befektetők az Airbnb-t, a 2008-ban hódító útra indult szálláshely-közvetítő startup egymilliárd dollárt „kapott” új beruházásokra – derült ki az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) megküldött adatokból. A CNBC értesülései szerint a hosszú évekig veszteséget termelő vállalat, már 2016 második negyedévétől nyereséges, és piaci értékét pillanatnyilag 31 milliárd dollárra becsülik.

Az Airbnb így a második helyre zárkózott fel az Uber mögé, amely most a legnagyobb értékűnek tekintett startup vállalkozás. A szálláshely-közvetítő azonban hasonló gondokkal küzd, mint a sokat támadott Uber: több országban is konfliktusba keveredett a helyi hatóságokkal és a hagyományos szállásadók sem mindenhol nézik jó szemmel a mobilapplikációra épülő cég piaci térnyerését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.