BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még egymilliárd kell az olcsó Teslához

Még egymilliárd dollárra lesz szüksége a Teslának, hogy ez év második felében elindíthassa a tömeggyártásra szánt hármas modell sorozatgyártását.

A hármas modelltól sokat várhat Elon Musk. A tervek szerint szeptembertől sorozatgyártásra kerülő középkategóriás elektromos autóval ugyanis már széles tömegeket szeretne meghódítani a Tesla-vezér, ezért az árat is úgy lőtték be, hogy immár szélesebb körnek válik megfizethetővé.

A várhatóan 30 ezer euróért (mintegy tízmillió forint) megvásárolható Tesla 3-ból a tervek szerint a jövő évben már több mint félmillió darabot gyártana a cég. Összehasonlításképpen a jelenleg is elérhető S és X sorozatból, 2017 első félévében várhatóan 47 ezer, illetve 50 ezer darabot értékesítenek.

 

Csakhogy a Teslának ehhez még mintegy egymilliárd dollárnyi tőkére van szüksége, amelyet részben részvénykibocsátásból, részben kölcsönből terveznek fedezni. Mint azt a cég szerdán, az amerikai tőzsdezárás után közölte, 250 millió dollár értékben bocsátanak ki részvényeket, és 750 millió dollárt terveznek kölcsönből fedezni.

A tervek szerint Elon Musk 25 millió dollárnyi részvényt vásárol majd. A hírre a cég részvényeinek értéke emelkedni kezdett, a piacon ugyanis hetek óta egyöntetű volt a vélemény, hogy a terjeszkedési tervek fedezéséhez a Tesla-nak mintegy 1,7-2,5 milliárd dollárnyi tőkére lesz szüksége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.