BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adócsökkentésért küzdnek a magyar fürdők

A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál - mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Emlékeztetett, hogy a turizmuson belül a vendéglátás áfakulcsa az idén január elsejétől 18 százalékra csökkent. (Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a napokban azt mondta a Világgazdaságnak: így is magasabb adósávban maradnának, mint az éttermek és a hotelek, pedig azok egy része éppen a fürdők vendégköréből él.)

A fürdőágazat versenyképességének megőrzéséhez, tavalyi teljesítményének eléréséhez elengedhetetlen az áfacsökkentés, ahogy a munkaerő megtartásához, a szolgáltatások minőségének emeléséhez is - mondta, hozzátéve: az áfacsökkentésből eredő bevételt bérfejlesztésre tudnák fordítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.