BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felhőben hízik az SAP

Nem törte le a befektetők lelkesedését, hogy az SAP a vártnál kisebb mértékű profitot termelt az első negyedév során.

A német szoftvergyártó üzemi eredménye 8 százalékkal 1,19 milliárd euróra emelkedett, miközben az elemzői konszenzus 1,229 milliárdra várt. A bevételek azonban 12 százalékkal 5,28 milliárdra ugrottak, meghaladva a piac 5,179 milliárdos prognózisát.

A tempót a felhőszolgáltatás diktálta, ez az ágazat ugyanis 49 százalékkal növelte eladásait, 215 millió euróra az első negyedév során. Jó hír a befektetőknek, hogy a menedzsment kitart az idei éves, 23,2-23,6 milliárdos árbevételi és 6,8-7 milliárdos profitcélok mellett. „Folytatjuk a felhőszolgáltatás gyors felfuttatását, meggyőződésünk, hogy 2018-ban és az azt követő években sikerül növelni a cég profitabilitását” – fogalmazott Luka Mucic, az SAP pénzügyi igazgatója.

Az SAP árfolyama tegnap nyitás után 1 százalékkal a mindenkori csúcsra, 93,9 euróra ugrott, ezzel a piaci kapitalizációja megközelítette a 112 milliárd eurót, amivel a német társaság Európa legértékesebb vállalatává vált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.