BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyerektáborozás: az extrém ajánlatok hódítanak

Egyre izgalmasabb, ám egyre drágább táborok várják ebben az esztendőben a gyermekeket - írja a Magyar Hírlap. Egy ottalvós táborozás átlagára negyven–negyvenötezer forint között alakul.

Mind minőségben, mind mennyiségben előrelépés tapasztalható az idei gyermektáborok kínálatát tekintve – írja a Magyar Hírlap a Táborfigyelő portál összeállítása alapján. Eszerint idén a kaland- és sporttáborok a legnépszerűbbek, míg tavaly extrém újdonságnak számítottak a katonai és lövésztáborok voltak kelendőek. Ebben az évben a nyelvi táborokat megelőzve a harmadik legkeresettebbnek számítanak.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Az összeállításból kiderül: a szülők hatvan százaléka ottalvós lehetőségeket keres a gyermekének, amelyek első számú célterülete Veszprém, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye. A leggyakrabban táborozó korosztály a tíz–tizenhárom éves, ám a gyerekek életkorát tekintve jelentős a szórás. Míg korábban a legfiatalabb táborozó átlagban ötéves volt, addig idén már két-három éves gyermekeket is beirattak napközis táborokba - írja a lap.

A cikk kitér rá: az idei évre szinte minden tábor ára megemelkedett, az ottalvósok átlagára negyven–negyvenötezer forint között mozog hetente, a napközis lehetőségekért huszonöt- és harmincezer forint közötti díjat kérnek a szervezők. A legolcsóbb pihenési lehetőség tízezer forintba, a legdrágább több mint kétszázezer forintba kerülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.