BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb képek szivárogtak ki az iPhone 8-ról

Az idén ünnepli 10. születésnapját az iPhone, és nagyon sokan arra számítanak, hogy az Apple ebből az alkalomból valami igazán nagy dobással lepi majd meg a felhasználókat. Ennek megfelelően, annak ellenére, hogy valószínűleg még nagyjából fél évet kell várni a társaság új telefonjának hivatalos bemutatójára, egyre gyakrabban jelennek meg információk a technológiai portálokon, illetve a rajongók közösségi médiás oldalain. Legutóbb a már korábban is több érdekes részletet megosztó Benjamin Geskin nevű felhasználó töltött fel fényképeket a Twitterre, azt állítva, hogy azok az iPhone 8 Foxconntól hozzá került „dummy-”, vagyis lényegében makettverzióját ábrázolják. Ez azt jelenti, hogy belül még üres a készülék, csak a dizájnelemek figyelhetők meg. A képek komoly karriert futottak be, számos technológiai oldalon lehetett velük találkozni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire pontosak, és tényleg az Apple új eszközét ábrázolják-e, de mivel sok pontban egybevágnak a már kiszivárgott információkkal, komoly esély van erre.

A friss fotók megerősítik azt a korábbi feltevést, hogy az iPhone 8, követve az okostelefon-piacon az elmúlt egy évben egyre erősebb tendenciát, minimális kerettel és ennek köszönhetően jócskán megnövelt kijelzővel érkezik majd. Azt már a Samsung Galaxy S8 esetében is láthattuk, hogy mennyit számít a felső és alsó keret eltüntetése, hiszen ezáltal a korábbi modelleknél fizikailag nem nagyobb telefon esetében is jóval nagyobb kijelzőt kaphatunk. A kiszivárgott iPhone-képekről az is megállapítható, hogy a hátoldalon található két kamera – a korábban az Apple-től látott kialakítástól eltérően – ezúttal valószínűleg nem egymás mellett, hanem egymás alatt lesz. A fotók alapján úgy tűnik, hogy az eszköz méretei lényegében nem változnak. Arról már korábban érkeztek hírek, hogy az Apple az új iPhone esetében nemcsak a kijelző nagyságában, de technológiájában is újít. Az eddig használt LCD panelek helyett OLED kijelzőt használnak, és ahogyan arról a Világgazdaság is beszámolt korábban, ezekből 70 milliót rendeltek a Samsungtól. Az eddigi információk alapján az iPhone 8 5,2 hüvelykes kijelzőt kaphat, és az ujjlenyomat-olvasó valószínűleg ez alá lesz beépítve az előlapon.

Az Apple a várakozások szerint három készüléket is bemutat ősszel, a csúcstelefon mellett a korábbi modell frissített verziója, az iPhone 7s és annak egy nagyobb változata is érkezhet majd. Kérdéses azonban, hogy mikor ismerheti meg a nagyközönség az új eszközöket. A társaság az elmúlt években szeptemberben mutatta be az új csúcsmodelljét, azonban a hírek szerint könnyen előfordulhat, hogy idén csúszik az esemény, éppen az új technológia alkalmazása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.