BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

11 milliárdból épít üzemet Debrecenben a ThyssenKrupp

Megkezdődött a ThyssenKrupp közel 11 milliárd forint értékű zöldmezős beruházása Debrecenben. A német vállalat új, több mint 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemében rugókat és stabilizátorokat gyártanak majd.

A debreceni gyár jövőre készül el és 2018-tól kezdődően évente több mint hatmillió magas minőségű csavarrugót és stabilizátort állít elő ismert európai autóipari összeszerelő üzemek számára. A beruházással 2020-ig a ThyssenKrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben. Ezek betöltéséhez a konszern már megkezdte a felvételt, mert a csúcstechnológiát alkalmazó gyáregység minden dolgozóval szemben magas igényeket támaszt, így a Magyarországon és Németországban is zajló képzéseket időben meg kell kezdeni.

„Magyarország jelentősége nagyot nőtt az elmúlt években a nemzetközi autóipar egésze számára. Az ország által kínált előnyök között szerepel a földrajzilag központi fekvés, a jó infrastruktúra, a már kipróbált beszállítási rendszer, és a magasan képzett munkaerő – ezért bővítettük itt a gyártási hálózatunkat. Pozitívan tekintünk a Magyarországgal való partneri viszony további mélyítése elé” – fogalmazott az ünnepségen dr. Karsten Kroos, a ThyssenKrupp alkatrésztechnológiai üzleti területének vezérigazgatója.

A ThyssenKrupp autóipari beszállítói szegmense a most épülő debreceni gyárral együtt összesen négy hazai városban van jelen: Jászfényszarun már csaknem készen áll a több mint 30 milliárd forint beruházással létrehozott, elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket előállító üzemegység, a 2013-ban elindult győri gyáregységben pedig az Audi számára készítenek első és hátsó futóműveket. Ezen kívül a konszern Budapesten működteti kormányzástechnológiai kompetencia központját, ahol közel 600 mérnök fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftver- és hardver-megoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez.

Jelképes kapavágással kezdődött meg az üzem építése. Forrás: ThyssenKrupp

Ezen kívül a ThyssenKrupp hat, elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó kereskedelmi kirendeltséget is fenntart az országban, Győrben acél- és nemesacél termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot üzemeltet, de felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze Magyarországon. A ThyssenKrupp technológia konszern jelenleg körülbelül 1000 munkatársat foglalkoztat hazánkban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.