BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fáztak az első negyedévben a PannErgy rendszerei

Az év eleji hideg kedvezőtlenebb működési feltételeket jelentett a geotermikus energiát hasznosító PannErgy Nyrt. számára.

Az év eleji nagy hideg a szokásosnál kedvezőtlenebb működési feltételeket jelentett a geotermikus energiát hasznosító PannErgy Nyrt. számára. Negyedéves jelentése szerint a Miskolci Geotermikus Projektnek nehezebb volt a terv szerinti hőértékesítés teljesítése, mert „magas előremenő távfűtési vízhőmérsékletek és ebből adódóan magasabb visszatérő hőmérsékletek korlátozták a geotermikus hőenergia kihasználhatóságát”. A PannErgy e rendszere 9 százalékkal kevesebb hőenergiát adott el, mint az előző év azonos időszakában.

A csökkenésben egy műszaki problémának is szerepe volt. A társaság győri projektjei viszont jelentősen, 59 százalékkal növelték az értékesítést, főleg az alacsony bázisadatoknak köszönhetően, de azért is, mert e vállalkozásokat a hideg időjárás kevésbé sújtotta. Itt csak a villamos hálózat rövidebb hibái okoztak kis problémát. Február 17-én megalakult a PannErgy Koncessziós Kft., amely megvizsgálja az érintett győri térség koncessziós, 2500 méter alatti mélységben rejlő geotermikus adottságait, majd meghatározza a beruházási lehetőségeket. A PannErgy szentlőrinci létesítménye problémamentesen üzemelt, hőeladása 5 százalékkal haladta meg 2016 hasonló időszakáét, berekfürdői metánhasznosító gázmotorjainak pedig 97,3 százalékos volt a rendelkezésre állásuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.