BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megaberuházást indít Kínában a BMW

Éves szinten 150 ezer darabbal növeli gyártási kapacitását Kínában, az egymilliárd eurós beruházás a Brilliance Automotive-val közös vegyesvállalat üzemében történik.

Egymilliárd euróért bővíti kínai gyárát a BMW. A német gyártó a Brilliance Automotive-val közös vegyesvállalatuk üzemét bővítenék, mellyel az éves gyártási kapacitás 300 ezer darabról 450 ezer darabra nőhet. A BMW további beruházásokat tervez Kínában elsősorban azért, hogy a meglévő gyártósoraikat bővítve rugalmasabban tudjanak átállni más modellek gyártására is. A cég szerint Kínában továbbra is az 5-ös sorozat a márka legkeresetett modelle – írta reggeli elemzésében az Equilor.

A BMW nemcsak a távol-keleten, hanem az Egyesült Államokban is jelentős eredméyneket könyvelhet el. Amárciusi autóeladási adatok alapján a német gyártók közül a BMW tudhatja magáénak a legjobb eredményt: csoportszinten 3,5 százalékos növekedést ért el, a Volkswagenhez tartozó Audi 1,7 százalékkal tudott erősödni, miközben az anyavállalat VW 2,7 százalékkal növelte eladásait. A Daimler csoportszinten 2 százalékos bővülést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.