BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Profilbővítő óriások a lakáspiacon

A szerencsevadász kis cégek után megjelentek a biztosra menő nagyok is a lakáspiacon.

A szerencsevadász kis cégek után megjelentek a biztosra menő nagyok is a lakáspiacon. A napokban lakásépítő céget jegyzett be a KÉSZ Holding, miközben az Auchan csoport tagja, az Immochan már javában építkezik Kecskeméten. Az Elite Cosmetix–Crystal Nails tulajdonosa sem tétlen: több száz lakásos lakópark építésébe kezdett Újbudán.

A megtámogatott lakáspiac igazi mágnesként vonzza a profilidegen vállalkozásokat is, a cégbírósági bejegyzés tanúsága szerint az építőipari óriáscég, a KÉSZ Holding Zrt. is arra készül, hogy belekóstoljon a lakásépítésbe, amivel mindeddig nem volt dolga. Pintyőke Marcell, a társaság kommunikációs igazgatója kérdésünkre annyit mondott, egyelőre nincs konkrét projekt a frissen, kötelező minimális alaptőkével bejegyzett H5 Lakásfejlesztő Kft. mögött. Azt azonban nem cáfolta, hogy hamarosan lehet, mivel keresik az építésre alkalmas helyszíneket, és nemcsak Kecskeméten, hanem az ország más részein is. A KÉSZ cégcsoport legfiatalabb tagja, a H5 Kft. székhelye az indusztriális fejlesztésektől megélénkült megyeszékhely, Kecskemét, ahol a munkaerőpiac fejlődése nyomán új, fizetőképes lakáskeresők jelentek meg.

Az Immochan Magyarország Kft. az év végére elkészülő Boróka Parkkal teszi le a lakáspiacon a névjegyét

Ugyancsak a Kecskeméten újonnan munkát vállalók, illetve az ott befektetni szándékozók jelentette potenciális vevőkörre alapozva épít egymilliárd forintból a helyi Auchan áruház mellett egy év végére elkészülő, 58 lakásos lakóparkot az Auchan csoport magyarországi tagja, az Immochan Magyarország Kft., amely a Boróka Parkkal leteszi a lakáspiacra a névjegyét. A negyvenéves ingatlanfejlesztői múlttal rendelkező francia anyacég leányvállalatai 12 országban vannak jelen, Magyarországon 18 kereskedelmi központot, illetve parkot üzemeltetnek, de lakóingatlan-fejlesztéssel ez idáig nekik sem volt dolguk. Mint az Immochan magyarországi illetékeseitől megtudtuk, a kecskeméti lakópark mintaprojekt lesz, amelyre a kedvezményes áfa és a profilbővítés szándéka egyaránt motiválta a céget. Aktív piackutatásaik során Budapestre és környékére, valamint egyes megyeszékhelyekre fókuszálnak.

Ha mintaprojekt, akkor magasra tette a lécet Magyarország legnagyobb szépségipari cégcsoportja, az Elite Cosmetix–Crystal Nails kizárólagos tulajdonosa, Jákob Zoltán, akinek újbudai lakónegyede, az Elite Park az idén elnyerte az Év Tervezett Lakó Projektje díjat. A XI. kerületi beruházás alapkövét jövő héten teszik le. A lakáspiac bevételére készülő nagyvállalkozó is időben startolt rá az élénkítő intézkedések nyomán megugrott keresletre, hiszen első lakóingatlan-projektjének kezdő, 268 lakásos ütemét egy év múlva átadják, és a többi is kényelmesen el tud készülni még a kedvezményes telekáfa határidejének lejárta előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.