BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több villamosvonalat szerdára is kiütött az özönvíz

A Budapesti Közlekedési Központ több járata nem jár, illetve rövidebb szakaszon közlekedik csak szerdán a kedden lezúdult nagy eső miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata nem jár, illetve rövidebb szakaszon közlekedik csak szerdán a kedden lezúdult nagy eső miatt.

A 69-es villamos helyett pótlóbusz jár, mert egy kereszteződésben alámosta az elő a pályát. A menetrend szerint a Blaha Lujza tér és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedő 62-es, valamint a Kőbánya alsó és Rákospalota, MÁV-telep között járó 62A villamos pedig, terelve, Rákospalota helyett a Mexikói úti végállomásig közlekedik – írták a BKK Facebook-oldalán.

Az 56-os, az 56A, az 59B és a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és a Budagyöngye között pótlóbusz jár.

„Béke-tó”: az elöntött Béke tér Angyalföldön. Forrás: MTI

Nem pihentek a tűzoltók

A fővárosi tűzoltók kedden este közel száz helyen avatkoztak be a fővárost is elért vihar miatt; jellemzően faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, amelyek felső vezetékekre vagy járművekre zuhantak. Számos helyen alagsorba, garázsba, pincébe betört esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat, akiknek munkáját önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek és polgárőr egyesületek is segítették.

A II. kerületben például egy óvoda alagsori helyiségébe folyt be víz, és több mint egy méter magasan gyűlt össze. A X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton egy terebélyes fa dőlt egy autóra, ahogy a Százados úton, a VIII. kerületben is kidőlt fa rongált meg egy kocsit. A Városligetben ötven-hatvan centiméter mély pocsolya nehezítette a trolibusz közlekedését. A pocsolyában egy mentőautó is elakadt.

Mindeközben a solymári, a pilisvörösvári önkéntes tűzoltókat és a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották egy pilisvörösvári 150 négyzetméteres családi ház tetőterében keletkezett tűzhöz, amit vélhetően villám okozott. Az épületből négyen menekültek ki, senki nem sérült meg. A lángokat húsz tűzoltó öt vízsugárral fékezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.