BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

200 milliós fejlesztés az Alteo soproni erőművében

A korszerűsítés, valamint a hatékonyság és az ellátásbiztonság növelése a célja annak az új, 200 millió forintos fejlesztésnek, melyet az Alteo végez a soproni erőművében. A beruházás keretében új, 10 MW teljesítményű gőzkazán létesül, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.

A soproni erőmű a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. mellett további 30 helyi ipari ügyfelet szolgál ki, továbbá a városi távhőszolgáltató részére is értékesít hőenergiát. A most kezdődő, 200 millió forint összértékű fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javul az erőmű hatásfoka, csökkentve ezáltal a szén-dioxid- és egyéb károsanyag-kibocsátást és a hőtermeléshez szükséges tüzelőanyag-költséget.

Az Alteo vezérigazgató-helyettese, Papp András közlése szerint a vállalat soproni erőműve kiemelkedő jelentőségű, nyugati bázisuk legfontosabb elemeként funkcionál, mert a soproni partnerek, elsősorban a Sopron Holding és a Heineken Soproni Sörgyár energiaellátásán túl innen történik a győri erőmű, valamint a nyugat-magyarországi szélerőművek távfelügyelete is.

Az Alteo a soproni fejlesztést is beleértve összesen 10-15 milliárd forintot tervez befektetni különböző projektekbe a következő 1-2 évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.