BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drasztikus lépésre szánta el magát a Tesco

Újabb nagyszabású létszám leépítésbe kezdett a multi, ezúttal a brit dolgozók kerülnek utcára.

Több mint 1200 irodai alkalmazottját - munkaerejének mintegy negyedét – bocsájtja el a Tesco London közeli központjából, Welwyn Garden City-ből - számolt be a hírről a Reuters. A kirúgások nem jelentenek túl sok újdonságot a dolgozóknak, hiszen a cég az elmúlt években is több ezer főt épített már le a 2014 óta hivatalban lévő vezérigazgató, Dave Lewis irányítása alatt - jegyzi meg a lap hozzétve: a kirúgások célja, hogy a multi javítson működési hatékonyságán.

Forrás: AFP

A Tesco egyébként a dolgozók lapátra tételén kívül azt is tervezi, hogy a következő három évben további 1,5 milliárd fonttal csökkenti működési költségeit, amivel elérné, hogy az operatív marzs 3,5-4 százalékra emelkedjen a 2019/2020-as pénzügyi évre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az elbocsátások hogyan érintik majd a cég magyar üzlethálózatát, az mindenesetre biztos, hogy a vállalat három év alatt mintegy 39 ezer alkalmazottját bocsátaná el. A Tesco világszerte 6800 üzletet üzemeltet, ahol közel 460 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.