BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepte a piacot az Android atyja

Intelligens vezérlővel és operációs rendszerrel is támad az Essential.

Ismét átformálná a világot Andy Rubin, az Android megalkotója, aki most egy új okostelefonnal, illetve az okosotthonok központjaként funkcionáló irányító egységgel, valamint operációs rendszerrel lepte meg a piacot. Az Essential Phone megjelenését és tudását tekintve egyértelműen a felső kategóriás eszközök közé sorolható, ám a The Verge által közölt exkluzív beszámolóból még nem látszik, hogy mitől lenne forradalmi a készülék.

Az tény, hogy a tervezés és megvalósítás során is odatette magát az Essential csapata. A prémiummobiloknál tapasztalható trendnek megfelelően minimálisra csökkentették a keretet, az előlapról szinte teljesen száműzték az alsó és felső kávát, így érzésre még hatalmasabb az amúgy sem kicsi, 5,7 hüvelykes QHD kijelző. A készülék teste titánium-kerámia ötvözetből készült, és a fejlesztők állítása szerint nem kell attól tartaniuk a felhasználóknak, hogy komolyabban megsérül, ha elejtik. A hardver figyelemre méltó, ám a felső kategóriás telefonoknál megszokott minőséget hozza: a Qualcomm Snapdragon 835 processzor és 4 gigabyte RAM gondoskodik a nagy teljesítményről, illetve 128 giga­byte tárhelyet használhatunk többek között a hátoldalon található két kamerával készített fényképek tárolására.

Az Essential Phone az LG G5-höz, illetve a Lenovo Moto Z-hez hasonlóan kiegészítő modulokkal érkezik majd, például egy 360 fokos kamerával. A cég azonban nem áll meg az okosmobilnál, az Essential Home nevű, hangalapú kommunikációra is képes eszközt az okosotthonok központi vezérlőberendezésének szánják, és egy külön operációs rendszert is fejlesztettek hozzá, az Ambient OS-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.