BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős fejlesztés egy budapesti kórházban

Összesen mintegy 129,26 millió forintból valósult meg az a beruházás, amelynek köszönhetően a jövőben megújuló energiaforrásból fedezhetik a Budai Szent Margit Kórház energiaszükségletének jelentős részét.

„A magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újítottak fel országszerte, 23 új rendelőintézetet és 30 új mentőállomást építettünk – emelte ki Varga Mihály az intézmény energetikai korszerűsítésének átadásakor. Az elmúlt hét év alatt 500 milliárdos fejlesztést és 400 milliárdos bérfejlesztést hajtottunk végre az ágazatban – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Varga Mihály (j2) az óbudai Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítési beruházásának átadásán
Fotós: Balogh Zoltán

Varga Mihály kijelentette: a kormány elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének javítása mellett. Az előttünk álló időszakban az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi ellátás fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítunk – fogalmazott a miniszter. Mint mondta: nemcsak a szakellátást kívánják fejleszteni, hanem számos intézmény kap támogatást az orvostechnológiai beruházásokhoz, valamint épületek felújításához. Ezekre a célokra már az idén 40 milliárd forintot fordít a kormány – szögezte le Varga Mihály.

Az ágazatot érintő többéves béremelési programról szólva a miniszter kijelentette: a szakdolgozók – akiknek tavaly átlagosan 26,5 százalékkal nőtt a fizetésük – idén novembertől további 12, majd jövőre és 2019-ben további 8-8 százalékos növekedésre számíthatnak. A Szent Margit Kórházban most – Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel és Badacsonyi Szabolcs főigazgatóval közösen – átadott beruházás során közel 130 millió forint uniós támogatásból 780 napelemet szereltek fel, amely a jövőben 7,5 millió forint éves működési költség-megtakarítást jelent az intézmény számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.